The Blighty Blues

Ευτράπελα και μη από την γηραία Αλβιόνα...

Wednesday, June 08, 2005

Greeklish - γιόκ!!


Και μια μικρή ανακοίνωση:

Παρακαλείσθε όπως την διαβάσετε, και αν σας φανεί χρήσιμη να την εξαπλώσετε δεόντως!

Merci




Greek Internet keyboard

Όσοι από εσας έχουν πρόβλημα να γράψουν με Ελληνικούς χαρακτήρες, γιατί βρίσκονται σε υπολογιστές χωρίς Ελληνικό πληκτρολόγιο (πχ. σε σχολές, ξενα γραφεία, Ιντερνετ καφέ, κλπ, κλπ) ίσως να βρουν το ακόλουθο πρόγραμμα χρήσιμο.

Το πρόγραμμα προμηθέυει αυτόματα Ελληνικό πληκτρολόγιο, ακόμα κι αν αυτό ΔΕΝ είναι εγκατεστημένο στον τοπικό υπολογιστή! Είναι προσπελάσιμο από ιστοσελίδα με ευκολο URL, δεν πρόκειται να το ξεχάσετε αν το δείτε μια φορά! Smile .

Επίσης το πρόγραμμα δουλεύει και με τα Browser της οικογένειας Mozilla, και με Internet Explorer (παλιά δούλευε μόνο με IE). Μερικοί πιο σπάνιοι Browser δεν υποστηρίζονται ακόμα, αλλα το 99.9% των χρήστων δεν θα αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα!

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πάτε στην ιστοσελιδα, να γράψετε το κειμενό σας, και να το κάνετε copy-paste στην εφαρμογή που θέλετε (e-mail, forum, επεξεργαστή κειμένου, ή οτιδήποτε άλλο).

Θα βρείτε το πρόγραμμα πληκτρολόγησης στο

http://greeklish.net/edit

ή απο την αρχική του σελίδα
http://greeklish.net,
επιλέγοντας το "Editors-Standard".

Νομίζω οτι αυτό το πρόγραμμα θα δώσει - στον καθένα που δεν θέλει να υποβάλει τους αναγνώστες του στο μαρτύριο των Greeklish - μιαν οριστική λύση.





Thanks for listening! Spread the word!

Το κυρίως μας πρόγραμμα συνεχίζεται τώρα κανονικά...

3 Comments:

At 2:49 PM, Blogger Lao said...

Αν είναι ότι υποψιάζομαι,τότε με έσωσες από τη στραβαομάρα που κοντεύω να πάθω διαβάζοντας mail του κολλητού μου που γράφει μονίμως grekklish. Έχει λέει ιταλικό πληκτρολόγιο και του είναι δύσκολο να συνηθίσει. Θα λειτουργήσει με ένα τέτοιο πληκτρολόγιο ε?

 
At 7:36 PM, Blogger kkk said...

Ναι, δουλεύει ασχέτως εγκατεστημένου πληκτρολογίου, βασικά είναι MS-GREEK keyboard simulator.

Πάντως αν έχεις πρόβλημα με Greeklish που σου στέλνουνε, και δεν θες να τους επιβάλλεις τίποτα, αξίζει τον κόπο να δείς και το "All Greek to Me" του Ινστιτούτου Έρευνας Λόγου.

Δεν είναι ακριβό (καμμια 15αρια Euro) και τα μόνα μειονεκτήματα είναι
α) Κάπως ατελές GUI
β) Μόνο για Windoze



Έγώ το αγόρασα μόνο και μόνο γιατί έχει πλάκα ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ μεταφράζει τα Greeklish, όπως και νάναι γραμμένα!

 
At 4:28 AM, Blogger kkk said...

Τα προβληματάκια με το Mozilla / Firefox (flicker, backspacing) φτιάχτηκαν, και τωρα δουλεύει το ίδιο καλά όσο και στο ΙΕ.

Εμ, αυτό έλλειπε...

 

Post a Comment

<< Home