The Blighty Blues

Ευτράπελα και μη από την γηραία Αλβιόνα...

Sunday, May 15, 2005

Και ο αριθμός αυτού, χις


Μια που το είχα αναφέρει, και πριν παραμπαγιατέψει...

Προσέξατε όλo το πρόσφατο νταβαντούρι για τους Πάπυρους της Οξυρύγχου, ναι;

Βασικά κάποιοι βαριεστημένοι;; για πλάκα;; πούλησαν ένα παραμύθι για το δήθεν επιστημονικό major breakthrough στην μετάφραση των Παπύρων σε έναν άσχετο δημοσιογράφο της Independent, και επειδή η Independent έχει κάααποιο κύρος, το αντέγραψαν τα μισά πρακτωρεία του κόσμου, και όλα τα Ελληνικά, από "Λαμπράκη" μέχρι "Φίλαθλο".

(Το γεγονός οτι τις σοβαρές μας ειδήσεις δεν τις ακούμε πλέον από τα ΜΜΕ, είναι άραγε χαρωπό ή όχι)

Όταν έφτασε πια ή είδηση στα φόρουμ των "Ελληνοκεντρικών" είχε αποκτήσει διαστάσεις. Επι τέλους θα φαινόταν η Αλήθεια για το Μεγαλείο της Φυλής, αν δηλαδή οι "άλλοι" δεν συνομωτούσαν και πάλι να μας τα κρύψουν.

Όταν τα είδα, λέω: "για στάσου, δεν είχα ξαναδεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, για την ανάγνωση των πάπυρων με υπέρυθρες, πριν από δυό-τρια χρόνια;".

(Το θυμόμουνα γιατι το είχε παρουσιάσει εκείνος ο κόματος, η Μπέθανυ, μια γκομενάρα, ιστορικιά, που έχουμε εδώ . Αυτό, ρε παιδι μου θα πεί γυναίκα. Ψηλή, αθλητικιά, και να σου λέει και πονηρά λογάκια στα Αραμαϊκά ή στα παλιά Ασσυριακά στο κρεβάτι. OK girls, now you know what I like.)

Τέλος πάντων, όπως είπα, έτυχε να μπορέσω να το ελέγξω, και πράγματι ήταν όπως υποψιαζόμουνα. Για κάοιον ακατανόητο λόγο, όπου και να επισήμαινα το γεγονός οτι επρόκειτο για είδηση-μπαρούφα, αντιμετωπίστηκα είτε με παγερή αδιαφορία, είτε με παραστάσεις της νήσσας. Παράξενο.

Πάντως, κάποια καλά βγαίνουν (σιγά-σιγά) από όλην αυτήν την εργασία, και αυτό που μου άρεσε περισσότερο τελευταία το βρήκα στο εξαιρετικό blog Laputan Logic, το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα, και το έχω βάλει και στα links μου.

Ο μάγκας όχι μόνο έχει ένα εξαιρετικό ποστ για τη Χρυση Τομή, που έγραψα πρiν δυο-τρεις μέρες ("το φ δεν είναι μαθηματικό"), αλλά παρουσιάζει και ένα κομμάτι πάπυρου, με το Ευαγγέλιο (ΥΓ. την Αποκάλυψη, ήθελα να πώ, πω ρε ασχετοσύνη ωρες-ωρες) του Ιωάννη, οπου φαίνεται οτι αριθμός του Θηρίου μοιάζει πολύ περισσότερο με το χις παρα με το χξς !

Αν αυτό επικυρωθεί, θα έχουμε πολύ γέλιο...

Μη τα μπερδεύετε, όχι το 666 αλλά το 616 είπαμε, λοιπόν!!!






1 Comments:

At 2:55 AM, Blogger Promitheas said...

Όχι, δεν το πιστεύω, δεν μπορεί κάποιος να μας χαλάει το πανηγύρι έτσι επειδή και καλά είδε το 666 σαν 616! Ενίσταμαι και δαγκώνω, τόσες σατανιστικές τελετές έκανα και καλούσα λάθος νούμερο - το 666; Φτου, τι Πόντιος είμαι, άντε πάλι τα ίδια ξόρκια με νέο τηλεφωνικό κέντρο μπας και μας ευεργετήσει ο Βεελζεβούλ.
:-)

 

Post a Comment

<< Home